emma och jag

Jobbat tre dagar irad, nu är jag långledig fram tills på söndag då jag tackade ja till en extra tid. Då jobbar jag 9-20.45. De e glassiiiiigt ! Tröstar mig själv med att det är 100 % hela dagen. Nästa vecka krånglar för fullt. På grund av att karlns chef ändrar hans schema bäst fan hon vill så kan jag inte jobba mina tider som jag har. En dag i nästa vecka kan jag bara jobba som det ser ut just nu. Och jag bävar för att tala om detta för min chef.
Som det inte vore nog så har Liam stått i kö till förskola i över 4 månader och den så kallade garanti tiden är just 4 månader. Jag ringde till mölndals stad igår och fick till slut pratat med en tant som inte visste ett skit. Varför är det alltid så ? Komunal anställda i ett nötskal. Jag frågade vad som sker nu eftersom garantitiden gått ut och vi fortfarande inte blivit erbjuden någon förskoleplats, jag måste jobba och förklarade snällt att det blir lite bökigt för mig om jag ska ta med lillgrabben till jobbet varje dag. " Det vet jag faktiskt inte, jag har arbetat här i 12 år och aaaldrig varit med om det" . Exakt så svarade hon. Driver hon med mig ?
Ursäkta mig tanten men du är med om det just N U .
På internet står det att har man inte kommit in på de val man önskat så ska man ha blivit erbjuden en plats på en annan förskola i närheten. Tanten skulle kolla upp ärendet och höra av sig till mig i slutet av veckan, dvs imon eftersom hon knappast lär höra av sig på långfredagen.
Men min magkänsla säger mig att det är jag som kommer få ringa upp henne på tisdag. S u c k.

För att lätta upp den tråkiga stämningen som jag känner blev här så langar jag en bild från helgen innan utgång, på mig och min underbara emma. Gumman vi ses alldeles för sällan, det måste bli ändring !


vååår

underbara härliga väder! tanken är den att vi ska äta frulle strax för att sedan fixa iordning hela la familia för att ta oss en härlig promenix och njuta av att solen tittar fram då och då.
Jobbet igår gick helt okej, bättre än väntat. Kände inte av något efter operationen. Yiieepeey !
Idag jobbar jag 14-19. Tanken på att få sluta när det fortfarande är någorlunda ljust ute får mig så himla lycklig. Är våren här nu ?



Jobb står på schemat

Idag ska jag jobba för första dagen på 2 hela veckor. Har varit sjukskriven så nu får jag förbereda mig mentalt innan passet börjar. Är lite läskigt hur det kommer kännas, om kroppen kommer säga ifrån eller inte. Hoppas såklart på att det kommer gå smärtfritt. Strax ska jag få i mig lite frulle, och sambon med för den delen, han är hemma idag från jobbet eftersom han är extremt förkyld idag. Med betoning på extremt. Fråga hur många gånger han har snytit sig idag ? -Ingen! Så hur går det ihop ? Haha karlar är roliga, när dom är lite förkylda så är dom helt plötsligt dödssjuka.
Det är tur att motsatta könet är så pass mycket starkare.
Jag tänkte surfa in snabbt på ving´s och fritidsresor´s hemsida och klicka hem deras katalog. Har en känsla av att det går fortare än det skulle gjort för mig att ta mig in till stan den här veckan. Jag vill utomlands. Helst igår!

söndag

Så har även denna helgen flygit förbi, helgen har innefattat en sväng av magsjuka för min karl och en utgång för mig å mina vänner. I fredags kväll myste vi med räkor och tjofaderittan till lets dance och till min stora glädje så vann mattias. En sån man ;) Natten till lördagen vaknade jag av att jag mådde sjukt dåligt, försökte somna om genom att byta sida, vilket resulterade i att jag mådde ännu sämre. Gick upp på toaletten, sov mer eller mindre inne på toa i 20 minuter tills det knackar på toadörren och karln tjoar: "Öppna! Öppna dörren jag måste in!".
Aja tänkte jag och öppnade och han rusar in och smäller igen dörren, jag gick tillbaka till sängen och totaldäckar. Fullkomligt!
På morgonen vaknar vi som vanligt av lillgrabben som är något mer morgonpigg än oss övriga, han vill ha frulle så det är bara till att lyda. Karln kommer inte upp ur sängen förren kl 13. Om man inte räknar med hans 711 besök till toaletten. Att ha en karl hemma med 38.2 i feber och magont är inte kul. Jag citerar -" Vi män drabbas mycket hårdare än ni kvinnor när vi blir sjuka".  Jag sa inget för att rädda  familjefriden.

Planen från början var att vi skulle på en trevlig förfest i landvetter hemma hos Daniel och Nina tillsammans med Franken och Emma. Nu får vi skjuta upp det till eventuellt om två helger. Kvällen slutar istället att det blir förfest hos Franken och jag och Emma joinar. Enklast är nästan alltid trevligast. Vi hamnade på Berså och stötte på en och annan man kände igen men kvällen var ovanligt lugn och kl kvart i fyra stämplade jag ut.

Nu blir det isglass och smågodis och snart ballar av stål. Strippan är klockren!

Ciao!

thusday

Sjukt underbart väder ute idag, jag kan ju säga att det var osmidigt av mig att gå klädd i min goose jacka idag. Jag och lillgrabben tog oss en promenad tidigare, bort till mölndals centrum och så gick vi förbi lekplatsen på hem vägen. Haha han är så söt, han gick hur försiktigt som helst för att ta emot med händerna i sanden var inte populärt. Gissa om han grinade illa och sträckte upp händerna mot mig för att jag skulle ta bort sanden han hade på hans små handflator!

Mina naglar har jag fått fixade och det blev super snyggt, ovant att göra sysslor som händerna är med i och det är ju det mesta. Det blir tillexempel 2 bokstäver istället för 1 nu när jag skriver så allt tar dubbelt så lång tid.  I- landsproblem, eller hur ? Nu blir det som vanligt soffan som gäller, och lite tv och coca-cola drickande, jag är beroende!


 

 


time for myself

Satte mig just i soffan, kände nu att jag har sjukt ont i magen. Men varför ? Jag fixade till scrembled eggs bestående av 4 st som hade sitt bäst före datum idag, men det kan väl omöjligt vara därför ? Killarna sover nu iaf, under tiden tänkte jag fixa iordning mig själv så jag är klar när lillgrabben vaknar, då är det dags för lite lunch och sedan tänkte jag ta en promenad till mölndals centrum bland annat. Kl tre har jag tid för manikyr, det blir långa snygga naglar med bling bling på. Det var över ett år sedan som jag hade fixade naglar, jag har alltid haft ovanan att bita ner mina naglar, sjukt långt ner som ingen kan förstår hur jag lyckas (?!) Men från årsskiftet hade jag det som löfte, att sluta bita, och jag har faktiskt hållt det. Nu ser dom ut som vilka normala naglar som helst. Kände bara för att lyxa till dom lite.

Efter manikyren kommer mina killar och möter upp mig i stan, då blir det springa i några affärer, är på jakt efter underkläder, är det någon mer än jag som tycker det är döden att köpa nya underkläder ? Men nu har jag kommit in i en fas då jag inte kan skjuta upp det längre. Jag får bita i det sura äpplet, och det är riktigt surt! En bikini behöver jag också, dock inte lika akut som det andra, och så tänkte jag svänga in på fritidsresor och ving och hämta en katalog. Jag vill verkligen utomlands, bort från Sverige, iallafall för två veckor. Ge mig sol. värme. vita stränder. mysiga resturanger. inga som helst måsten. Nu.


ooh my...

Det har varit en minst sagt krävande onsdag, jag kommer inte på en enda liten muskel i min kropp som inte har fått jobba idag. Gymmet tänker ni ? Eller nej just det, ni som läser min blogg känner ju mig så ni vet om att jag aldrig i min vildaste fantasi skulle gå på gympunkt. Dagen har jag och grabben spenderat på buslandet på hisingen, i 4 timmar badade jag i bollhav, åkte rutchkana, hängde i lijaner, ålade mig under hinder samt tog mig över hinder, jagade grabben som absolut skulle åt motsatt håll som jag, gick upp och ner och lite till upp och ner i trappor, klättrade i stegar och mer därtill.
Det var med en lättnad suck jag andades ut när min pappa kom och gjorde oss sällskap, lite avlastning ja tack! Det var behövligt. Jag fattar inte var lillgrabben får sin energi. Just nu känner jag mig som ett utsketet äpple rent sagt. Prinsen sover-konstigt vore det väl annars, jag hade säkerligen däckat och jag lagt mitt huvud på kudden jag med, men jag vågar inte prova. Nu är det nämligen tid att vara social mot min karl, mys i soffan och sherlock holmes hör jag han upprepa brevid mig. Jag lyder helt enkelt! Vem vet den kanske inte är så dum ändå? Någon som har sett den? Isof vad tyckte ni?

Tjipp!

 

Jag bjussar på en hemmagjord video som jag filmade i veckan då jag lärde grabben flirta, haha det ser inte alls ansträngt ut, mitt hjärta!


grått och mörkt

Vilket otroligt vackert väder vi har haft här idag ? Inte. Men snön försvinner ju iallafall om man nu ska tänka positivt.
Dagen har jag och lillgrabben spenderat tillsammans med min bror eller alias "mobo". Det har varit en fartfylld och mysig dag, lite kvalitetstid med familjen är aldrig fel, dock blir det inte lika ofta som man hade önskat. Det är en "jobba natt vecka" för sambon så jag och lillgrabben fick fly huset så han kunde ta igen lite sömn, är inte lika lätt att göra det när man har en livlig 14 månaders kille hemma.

Nu har jag äntligen sjunkit ner i soffan, min prins däckade som en stock i hans säng, det blev ingen gröt ikväll för hans del heller, supertrött och förkyld är som sagt ingen bra kombo, vi tar förhoppningsvis igen det imorgon. Även om det är skönt med lite barnfri tid på kvällarna så kan jag komma på mig själv med att jag saknar hans skratt och babbel som fyller lägenheten med liv. Mitt lilla hjärta. Tiden går så fort, vart tar den vägen ?

Nu ska jag drömma mig bort till varmare breddgrader, vad sägs om Grekland, Bulgarien eller Kroatien ? Två veckor i agusti tillsammans med min lilla familj. Så är planen. Tanken. Jag ska även dressa om till mjukiskläder, kolla på mästarnas mästare samtidigt frossa i hemmagjort chokladpudding. Lovley!


goder morgon

Klockan halv sju imorse när som förmodligen sov som bäst väcktes jag av våran lillgrabb som stod i hans spjälsäng och "pratade" för fullt, och som alltid när han ser mig eller vem som helst för den delen i dörröppningen i hans dörr skiner upp med d e t leendet. Ett stort leende och en snorig näsa var det idag, han har gått och blivit dunder förkyld. För tillfället står han och storbölar framför hans dvd(och enda dvd för den delen) musse pigg räddar julen, ironiskt nog, och detta gör han enbart för att mamma var dum som inte lät han förstöra datorn. Antar att jag är världens dummaste mamma just nu. Men det är bara att gilla läget.

Nu ska jag försöka få i grabben lite frukost, önska mig lycka till för igår var det något av de svåraste jag försökt mig på. Det hjälpte inte hur mycket jag skojade, stoade, tjingade, sjung eller lekte sjarader, men vad gör det- man kan helt enkelt inte låta bli att inte älska min prins. Han ger mig så otroligt mycket kärlek så det är helt sjukt!

Det börjar nu

En dagbok eller kanske en blogg till för mina nära och kära som inte får chansen att följa mitt liv dagligen, eller ens någon gång i månaden. För de som bryr sig och vill veta, nu får de chansen.

Vem är jag då? Jag är en tjej på 23 år och samtidigt mamma till en otroligt charmig liten kille som faktiskt inte är så liten längre. Han är tillräckligt stor för att börja på förskola till hösten. Vi två plus min sambo och pappan till våran son bor i en trea i mölndal ett stenkast från min underbara stad göteborg. På eftermiddagarna/kvällarna jobbar jag i en mataffär, samtidigt som sambon jobbar tidiga mornar ena veckan och natt nästa. Det är för tillfället ett himla pusslande så att dagarna går ihop med barnvakt men förhoppningsvis löser det sig snart.

 

Jag tror att det räcker såhär, bloggen är ju faktiskt skapad för er som känner mig och ni vet ju exakt redan vem jag är.

Over!


RSS 2.0